Initiatiefnemers

De Bewust Veilig-dag is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. De eerste aanzet van dit initiatief is afkomstig van de Governance Code Veiligheid in de Bouw en is gestart in 2016. Inmiddels doen er jaarlijks al vele honderden organisaties mee.
BNL_logo_2021_RGB

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is de vereniging voor aannemers in de bouw en infra en heeft circa 4000 leden van klein tot groot. Veiligheid in de bouw is een van de belangrijke thema’s waarop we actief zijn. We zijn in gesprek met belangrijke partners zoals de Inspectie SZW/Arbeidsinspectie, maar ontwikkelen ook allerlei hulpmiddelen die onze leden kunnen ondersteunen op het gebied van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de hein&guus-campagne, of een module waar je met VR-brillen kunt ervaren welke risico’s je loopt bij werken op hoogte.
Lees meer

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ongeveer 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.
Lees meer

Onderhoud-Nederland-logo

OnderhoudNL

OnderhoudNL is de brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud. Onze leden, van zzp’ers tot mkb, houden zich elke bezig met schilderwerk, beglazing, renovatie, restauratie, isolatie en industriële metaalconservering. 30.000 collega’s werken hard aan het onderhouden en verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. En daar zijn we trots op! Samen willen we een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vakmensen. Omdat we vaak op hoogte werken en er veel fysieke inspanning wordt geleverd staat veilig en gezond werken altijd op één.
Lees meer.

Aannemersfederatie Nederland

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra is een landelijke koepel van brancheorganisaties die samen ruim 1.200 bedrijven vertegenwoordigen, met een totale omzet van 2 miljard euro en een arbeidsvolume van 20.000 werkzame personen.
Lees meer