Krant en games binnenkort online

Bewust Veilig-dag leeft, dat merken we. Niet alleen hebben we nu meer dan 235 aanmeldingen ontvangen, ook krijgen we steeds meer vragen over de nieuwe Bewust Veilig-krant en de online games. Die komen er aan. Naar verwachting komen games en krant vanaf 28 maart online, de sneak preview is er op 14 maart. Nog heel even wachten op beeldmateriaal dus. Maar over de inhoud kunnen we wel wat vertellen:

We gaan het in de krant hebben over rol- en kamersteigers – nieuwe regels en waar moet je op letten, brand- en explosiegevaar (met een klein stukje ATEX) en gevaarlijke stoffen (dieselrook en lijm en kitten). Ook is er een gadget pagina met onder andere exoskelet en informatie over de games.
Dat zijn een video quiz met asbest en kwartsstof en stress (ca 10 minuten), een goed-fout quiz met diverse veiligheidssituaties (22 vragen met toelichting, ca 5 minuten), een persoonlijkheidstest (wat doet je karakter voor je veiligheid – 6 persoonlijkheden. Deze test heeft 18 vragen en een uitgebreide beschrijving van de persoonlijkheden. Leuk om te combineren met een groepsgesprek over karakters en rollen) en een spelletje waarbij je de juiste waarschuwingsborden moet aantikken. Dat duurt een minuut, maar je mag het zo vaak spelen als je wilt. Er is ook een uitleg van de verschillende borden bij.