“Werkplekinspecties leveren waardevolle informatie op”

“Net als vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer uitvoerige werkplekinspecties op de Bewust Veilig dag. Op één dag voeren alle leidinggevenden zo’n inspectie uit voor hun eigen afdeling. Ze kijken op de werklocaties of steigers gekeurd zijn, of auto’s opgeruimd zijn, hoe veilig het gereedschap is en welke voorzorgsmaatregelen de monteurs treffen.

Daar komt waardevolle informatie uit voor ons veiligheidsmanagementsysteem. Maar het stimuleert ook onze monteurs om de overige 364 dagen bewuster bezig te zijn met de gevaren. Voor onze medewerkers zijn verbranding en snijwonden bij het bewerken van installatieleidingen veel voorkomende risico’s. Werken op hoogte blijft het grootste gevaar. Die proberen we zoveel mogelijk te minimaliseren.

We beschikken over een fulltime preventie-medewerker en checken als VCA-gecertificeerd bedrijf constant de veiligheidssystemen. Maar het zijn de mensen op de werkvloer die het uiteindelijk in de praktijk moeten brengen. Daarom richten we ons vooral op hen tijdens de Bewust Veilig dag. Na afloop zullen we – net als vorig jaar – de foto’s en ervaringen delen in de social media en op ons eigen intranet. Die zijn vorig jaar enorm veel gelezen en gedeeld.”

www.bonarius.com