“Uiteraard zijn wij het hele jaar door bezig met veiligheid”

“Want het is belangrijk om zelf een veilige werkplek te hebben en elkaar aan te spreken op veiligheid als dat nodig blijkt. Maar vaak durft men dat niet of vindt men het stom er iets over te zeggen tegen de ander.

Uiteraard zijn wij het hele jaar door bezig met veiligheid. Dit doen wij met toolboxen maar met name door elkaar voortdurend aan te spreken op veilig werken. Natuurlijk heeft iedereen bij ons ook een VCA maar het belangrijkste is dat iedereen bewust met veiligheid bezig is en zich niet moet verschuilen achter allerlei veiligheidscertificeringen. Want wat heb je aan zo’n papiertje als er iets onveiligs gebeurd? Daarom blijven wij het belang van een veilige werkplek continue herhalen om zo het bewustzijn te vergroten. Want het gaat uiteindelijk om de mindset, niet alleen om het hebben van een veiligheidscertificaat.

Op 16 maart doen wij weer mee met Bewust Veilig. Met een speciale toolbox zullen we die dag nog eens extra aandacht besteden aan veiligheid op de werkplek. Maar ook na 16 maart zullen we het veiligheidsaspect blijven herhalen.”

www.grausbouw.nl