Bewust Veilig-dag

Veilig en gezond werken is van ons allemaal en kan niet genoeg aandacht krijgen. Daarop blijven Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland hameren tijdens de Bewust Veilig-dag. Eén dag per jaar waarop we met zijn allen aandacht besteden aan bewust veilig en gezond werken. Zodat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kan en straks gezond en fit met pensioen. 

De afgelopen edities stonden meer dan 50.000 mensen bij honderden bedrijven en op duizenden projectlocaties op hun eigen manier stil bij bewust veilig werken. Heel uitgebreid of juist kort, via posters, een toolbox of een andere activiteit. Want het maakt niet uit wát je eraan doet, áls je er maar iets aan doet. 

Op woensdag 30 maart 2022 organiseren we alweer de zesde editie.

Gratis Early Bird promotiekit en logovermelding op de site voor de eerste 50 bedrijven die zich aanmelden. 

Slogan: We blijven erop hameren

Elk ongeluk is er één te veel, dat weten we allemaal. Maar onveilige gewoontes sluipen er maar al te snel in. Vooral als je even snel iets wilt doen en de veilige optie net wat meer tijd of gedoe kost. Daarom is het belangrijk om bewust stil te staan bij veilig en gezond werken. En om daarop te blijven hameren. Daar worden we allemaal beter van. 

De Bewust Veilig-dag heeft dit jaar als slogan ‘We blijven erop hameren’. Sla spijkers met koppen en meld je nu aan als deelnemend bedrijf!

Bekijk wat jij kunt doen of meld je direct aan als deelnemer. 

Initiatiefnemers

De Bewust Veilig-dag is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland.
Lees meer over deze brancheverenigingen

Vorige edities

Tijdens de eerste editie van de Bewust Veilig-dag werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bedrijven stilgestaan bij het veilig en gezond werken. In 2019 steeg het aantal deelnemende organisaties naar 400! In 2021 was de dag digitaal, vele bedrijven downloadden de speciale Bewust Veilig-krant en honderden mensen speelden de online escaperoom. Dit jaar willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken. Doe jij ook mee?

Inspirerende voorbeelden

bam

BAM organiseerde ooit een fotowedstrijd waarbij mensen werd gevraagd een ‘safie’ (oftewel een veiligheids-selfie) te maken van een bepaald veiligheidsthema.

Verno-Verhuur

Verno Verhuur gaf in 2019 5 x twee GRATIS trainingen weg. 

Logchies

Alle medewerkers van Logchies kregen een ‘Bewust Veilig Thuis’ pakket toegestuurd met daarin een link naar de ‘Veilig Thuis Scan’. 

Wits-Vastgoedonderhoud

Wits Vastgoedonderhoud bezocht met hun roadshow meerdere projectlocaties waar ze met stellingskaarten met elkaar in gesprek gingen over veiligheid op de bouwplaats.