Bewust Veilig-dag 2022 op woensdag 30 maart

Woensdag 30 maart organiseren we voor de zesde keer de Bewust Veilig-dag. Dit jaar hopelijk weer bij velen op locatie. Maar ook als je niet met zijn allen op een projectlocatie werkt, is het belangrijk en goed mogelijk om stil te staan bij veilig en gezond werken. Eerder organiseerden bedrijven bijvoorbeeld een pubquiz, gratis trainingen, roadshows en workshops. Vanuit Bewust Veilig-dag is vorig jaar een online veiligheids escaperoom aangeboden, waar honderden medewerkers aan hebben meegedaan.

Bewust Veilig-krant

Dit jaar komt er bijvoorbeeld opnieuw een editie van de zelf te printen Bewust Veilig-krant. De krant zit boordevol weetjes en quizjes rondom verschillende aspecten van veiligheid en is straks in meerdere talen te downloaden op bewustveilig.com. De krant is eenvoudig te printen voor in de keet of op kantoor.

Game je Bewust Veilig

De Bewust Veilig-dag wordt bovendien ondersteund met een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Meedoen kan via deze website en via een QR-code in de Bewust Veilig-krant.

Zodra de games en de krant beschikbaar zijn, wordt dat onder andere hier bekend gemaakt.