Aanmeldingen stromen binnen

BAM Infra NL, BAM Infra projecten, Wierts, Atama Solar Energy B.V., Hendriks Bouw en Onderhoud, Van Dorp Installaties, Kuijpers en zelfs de Provincie Noord-Holland… zomaar een greep uit het grote aantal organisaties dat nu al meldt mee te doen aan de Bewust Veilig-dag op 30 maart 2022. Elke dag melden zich nog nieuwe bedrijven in de bouw, techniek en het onderhoud aan.

Van Dorp Installaties doet al voor het vierde jaar op rij mee met de Bewust Veilig-dag. Marijn Prins zegt daarover: “Naast extra aandacht voor Werkplekinspecties (waarbij de adviseurs KVGM meelopen) en een specifiek toolbox onderwerp, staan wij ook op een ludieke manier stil bij veilig werken. Afgelopen jaar een digitale toolbox thuis, vanwege de corona-maatregelen, waarbij we de monteurs een chocolade gereedschapssetje toe hebben gestuurd. Naast de toolbox hebben we ook een game ontwikkeld waarbij medewerkers op stellingen kunnen reageren of een situatie veilig of niet veilig is, of hoe een bepaalde situatie veiliger gemaakt kan worden. Op basis van het deelnamepercentage per vestiging wordt er onder de deelnemers aan de game een prijs verloot. Hoe hoger het percentage hoe groter de prijs.”


Vanuit de Bewust Veilig-dag organisatie worden voor deze editie ook een aantal online games beschikbaar gesteld. ‘Serious games’, om precies te zijn, waaronder een persoonlijkheidstest waarmee duidelijk wordt wat voor kansen en risico’s je karakter oplevert voor je eigen veiligheid en die van je collega’s. Houd deze site in de gaten voor meer informatie. En kijk ook vast bij materialen voor andere items.